1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Facebook Hesap Dondurma, Silme Nasıl Yapılır? Facebook Dondurma ve Silme Linki

Facebook Hesap Dondurma, Silme Nasıl Yapılır? Facebook Dondurma ve Silme Linki

60a762215542842864e66372.jpg

Dünyanın değerli şirketlerinden birisi olan Facebook kullananların sayısı azalıyor. Instagram, Snapchat, Twitter, Twitch, YouTube gibi platformların yaygınlaşmasıyla birlikte Facebook’un ünü geri kaldı. 2010 yılında dünya genelinde en popüler uygulama olan Facebook’u artık kullanmayanlar için hesap dondurma veyahut geçici olarak silme seçenekleri var.

Hesap dondurma işlemini gerçekleştirdikten sonra hesabınız tekrar aktif hale getirebilir ve kaldığınız yerden kullanmaya devam edebilirsiniz. Hesabınızı yeniden aktif hale getirmek için kullanıcı adınız veyahut hesaba kayıtlı olan e-posta, telefonunuz ve şifrenizle girebilirsiniz. Hesabınız otomatik olarak aktif hale gelir. Ancak hesabınızı kalıcı olarak silerseniz yeniden aktif hale getiremezseniz.

FACEBOOK HESAP DONDURMA VE SİLME LİNKİ

Bilgisayardan Facebook Hesap Dondurma

– Sağ üst köşedeki alt alta 3 çizgi simgesine dokunun.

– Aşağı inip Ayarlar ve Gizlilike’e dokunun. Karşınıza gelen ekrandan Ayarlar sekmesine basın.

– Ekranın sol köşesinde Facebook Bilgilerin kısmında Dondurma ve Silme’ye dokunun.

– Hesabı Dondur’u seçin ve Hesabı Dondurma İşlemine Devam Et’e dokunun.

– Onaylamak için talimatları izleyin.

Telefondan Facebook Hesap Dondurma

– Sağ alt köşedeki 3 çizgiye basın.

– Ekranı aşağı kaydırın ve Ayarlar Gizlilik butonuna basın ve hemen altta gelen Ayarlar sekmesine girin.

– Karşınıza çıkan Hesap Sahipliği ve Kontrolü sekmesine gidin.

– Dondurma ve Silme’ye dokunun ardındanHesabı Dondur butonuna basın

– Dondurma işlemi için talimatları izleyin.

Hesabınız dondurulduğunda:

– Profilinizi sizden başka kimse göremez.

– Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler görünmeye devam edebilir.

– Arkadaşlarınız, kendi arkadaş listelerinde adınızı görmeye devam edebilir. Bunu arkadaşlarınız sadece arkadaş listelerinden görebilir.

– Grup yöneticileri adınızla birlikte gönderilerinizi ve yorumlarınızı görmeye devam edebilir.

– Facebook hesabınızı dondururken Messenger’ı aktif tutmayı seçerseniz veyahut Messenger’a giriş yapmış durumdaysanız, Messenger’ın aktif kalacağını aklınızda bulundurun. Messenger hesabınızı nasıl dondurabileceğinizi öğrenin.

Facebook Hesabını Yeniden Aktifleştirme

Hesabınızı dondurduktan sonra Facebook’a geri dönmek isterseniz, istediğiniz zaman Facebook’a giriş yaparak veyahut başka bir yere giriş yapmak için Facebook hesabınızı kullanarak hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz. Yeniden etkinleştirme işlemini tamamlamak için giriş yaparken kullandığınız e-posta veyahut cep telefonu numarasına erişiminizin olması gerektiğini unutmayın.

Facebook Hesap Dondurma, Silme Nasıl Yapılır Facebook Dondurma ve Silme Linki

 

Bilgisayardan Facebook Hesap Silme

– Sağ üst köşedeki alt alta 3 çizgi simgesine dokunun.

– Aşağı inip Ayarlar ve Gizlilike’e dokunun. Karşınıza gelen ekrandan Ayarlar sekmesine basın.

– Ekranın sol köşesinde Facebook Bilgilerin kısmında Dondurma ve Silme’ye dokunun.

– Hesabı Sil’i seçin ve Hesabı Silme İşlemine Devam Et’e dokunun.

– Onaylamak için talimatları izleyin.

Telefondan Facebook Hesap Silme

– Sağ alt köşedeki 3 çizgiye basın.

– Ekranı aşağı kaydırın ve Ayarlar Gizlilik butonuna basın ve hemen altta gelen Ayarlar sekmesine girin.

– Karşınıza çıkan Hesap Sahipliği ve Kontrolü sayfasına gidin.

– Dondurma ve Silme’ye dokunun ve ardından Hesabı Sil butonuna basın

– Silme işlemi için talimatları izleyin

Hesabınız silindiğinde:

– Hesabınızı yeniden etkinleştiremezsiniz.

– Profiliniz, fotoğraflarınız, gönderileriniz, videolarınız ve eklediğiniz diğer her şey kalıcı olarak silinir. Eklediğiniz hiçbir şeyi geri getiremezsiniz.

– Artık Facebook Messenger’ı kullanamazsınız.

– Spotify veyahut Pinterest gibi Facebook hesabınızla kaydolmuş olabileceğiniz diğer uygulamalar için Facebook Girişini kullanamazsınız. Bu hesapları kurtarmak için söz konusu uygulamalar ve internet siteleriyle iletişime geçmeniz gerekir.

– Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler hesabınızı silmenizin ardından arkadaşlarınıza görünmeye devam edebilir. Gönderdiğiniz mesajların kopyaları arkadaşlarınızın gelen kutusunda tutulur.

Facebook Hesap Silme İşlemini İptal Etme

Hesabınızı silme işlemini başlatmanızın üzerinden henüz 30 gün geçmediyse işlemi iptal edebilirsiniz. 30 günden sonra hesabınız ve tüm bilgileriniz kalıcı olarak silinir ve bilgilerinizi geri getiremezsiniz.

Paylaştığınız her şeyin silinmesi, silme işleminin başlamasından itibaren 90 güne kadar sürebilir. Bu bilgiler silinirken, Facebook’u kullanan diğer kişiler bunlara erişemez.

Bilgilerinizin kopyaları 90 günün ardından bir afet, yazılım hatası veyahut diğer veri kaybı durumlarında kurtarma amacıyla kullandığımız yedek depolama alanında tutulabilir. Bilgilerinizi ilaveten yasal meseleler, koşul ihlalleri gibi durumlar veyahut hasar önleme çalışmaları için de saklayabiliriz. Veri İlkemiz hakkında daha fazla bilgi alın.

Hesabınızı silme işlemini iptal etmek için:

Hesabınızı sildikten sonraki 30 gün doğrultusunda Facebook hesabınıza giriş yapın.

Silme İşlemini İptal Et’e tıklayın.



Haber Kaynağı

Yorum Yap

Yorum Yap